Vranovská nemocnica zriadila Dom ošetrovateľskej starostlivosti

25.06.2008 Celý región

Vranov nad Topľou 25. júna (TASR) - Vranovská nemocnica rozšírila svoju činnosť o Dom ošetrovateľskej starostlivosti (DOS) s 24-hodinovou prevádzkou. Zariadenie vzniklo v mestskej časti Rodinná oblasť.
DOS je lôžkové oddelenie, ktoré je prvým zariadením tohto typu vo Vranovskom okrese. \"Kapacita zriadenia je 20 lôžok, v prvej etape máme k dispozícii desať lôžok, zvyšné uvedieme do prevádzky do konca tohto roka, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ nemocnice Norbert Schellong. Dodal, že k zriadeniu DOS viedol vedenie nemocnice výrazný nedostatok lôžok pre pacientov vyžadujúcich dlhodobú starostlivosť.
Zariadenie poskytuje služby tým ľuďom, ktorí nepotrebujú sústavnú starostlivosť poskytovanú lekárom, ale vyžadujú nepretržitú ošetrovateľskú starostlivosť, ktorú nie je možné poskytnúť v prirodzenom domácom prostredí. \"Ide o pacientov po cievnych mozgových príhodách, operáciách rôzneho typu, o pacientov s onkologickými diagnózami, imobilných pacientov, starecké demencie a podobne, \" doplnil riaditeľ. Dodal, že o pacientov sa v príjemnom prostredí stará odborný personál.
 

Vyberte región